Analiza Solului

Analiza Solului

In propriul laborator determinam pH-ul, continutul de Materie Organica (humus), Ca, CaCO3, NO2+NO3, P2O5, K2O, Mg, Na, Zn, Cu, Mn, Fe, acest tip de analize sunt extrem de folositoare. Un test de sol va ajuta la asigurarea eficienta a ingrasamintelor pentru a satisface cerințele culturilor, beneficiind în același timp de avantajele nutrienților deja existenți în sol.

Analiza Plantelor

Analiza Plantelor

Cu ajutorul aparaturii moderne cu care este dotat Laboratorul Cartare Agrochimica putem determina starea nutritiva a plantelor intr-o anumita perioada de vegetatie. Cu ajutorul analizei putem identifica deficiențelor și dezechilibrelor nutrienților, acest lucru permitand fermierilor să își adapteze mai eficient programele de gestionare a nutrienților pentru a satisface nevoile specifice ale unei culturi.

 

Analiza Chimica a Apei

Analiza Chimica a Apei

Acest tip de analiza ajuta la determinarea continutului de nitriti, nitrati si a altor elemente prezente in apa folosita pentru fertilizat foliar, erbicidat, tratamente, irigat, astfel incat sa nu existe incompatibilitati intre apa utilizata si produsele fitosanitare administrate, deoarece apa utilizata poate afecta direct plantele si solul. 

Calculeazã indicatorii eficienţei fizice şi economice a folosirii îngrasamintelor, inclusiv a profitului total şi specific care poate fi obţinut. Calculeazã, de asemenea, o serie de indici tehnici specifici care permit ierarhizarea parcelelor de amendare în ordinea urgenţelor la amendare, iar a parcelelor de fertilizare în ordinea prioritãţii la fertilizarea organicã, respectiv chimicã.

Testarea solului este, un instrument valoros și este adesea utilizata împreună cu testarea plantelor. Testarea solului trebuie efectuată înainte de plantare și la intervale regulate după stabilirea asolamentelor. pH-ul solului este de o importanță deosebită deoarece afectează disponibilitatea tuturor nutrienților din plante. Există o relație puternică între nivelurile de nutrienți din sol și cei din planta. Acest lucru se datorează faptului că mulți factori afectează capacitatea plantelor de a consuma substanțe nutritive. Testarea plantelor este cea mai bună modalitate de a afla compoziția nutrițională a culturilor.